- SYPIALNIA
- ŁAZIENKA
- SALON
-
KUCHNIA
- EKSPRESY
- GARNKI
- PATELNIE I WOKI
- NOŻE I AKCESORIA
- AKCESORIA KUCHENNE
- JADALNIA
- CZAJNIKI
- Małe AGD do kuchni
-
Armatura Kuchenna
- Zlewozmywaki
- Zlewozmywaki granitowe
- Zlewozmywaki hybrydowe
- Zlewozmywaki ceramiczne
- Zlewozmywaki stalowe
- Zlewozmywaki kompozytowe
- Zestawy Zlewozmywak z Baterią
- Zestawy Zlewozmywak z Baterią i Dozownikiem
- Zestawy Zlewozmywak z Dozownikiem
- Baterie Kuchenne
- Moduły kuchenne
- Dozowniki kuchenne
- Młynki do odpadów
- Sortowniki odpadów
- Akcesoria
- AGD do zabudowy
-
AGD wolnostojące
- Lodówki
- Kuchnie
- Zamrażarki
- Zmywarki
- Zmywarki kompaktowe
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gazowo-elektryczne
- Mikrofalówki
- Lodówki Side by Side
- Lodówki z zamrażalnikiem
- Pralki ładowane od góry
- Pralki ładowane od przodu
- Pralko-suszarki
- Suszarki do ubrań
- Winiarki
- Zamrażarki skrzyniowe
- Zamrażarki szufladkowe
- Zmywarki 45 cm
- Zmywarki 60 cm
- Kostkarki do lodu
- MATERACE
- AGD
- STREFA MAREK
- SYPIALNIA
-
ŁAZIENKA
-
SALON
-
KUCHNIA
-
Zlewozmywaki
-
Zlewozmywaki granitowe
-
Zlewozmywaki hybrydowe
-
Zlewozmywaki ceramiczne
-
Zlewozmywaki stalowe
-
Zlewozmywaki kompozytowe
-
Zestawy Zlewozmywak z Baterią
-
Zestawy Zlewozmywak z Baterią i Dozownikiem
-
Zestawy Zlewozmywak z Dozownikiem
-
Baterie Kuchenne
-
Moduły kuchenne
-
Dozowniki kuchenne
-
Młynki do odpadów
-
Sortowniki odpadów
-
Akcesoria
-
Lodówki
-
Kuchnie
-
Zamrażarki
-
Zmywarki
-
Zmywarki kompaktowe
-
Kuchnie elektryczne
-
Kuchnie gazowe
-
Kuchnie gazowo-elektryczne
-
Mikrofalówki
-
Lodówki Side by Side
-
Lodówki z zamrażalnikiem
-
Pralki ładowane od góry
-
Pralki ładowane od przodu
-
Pralko-suszarki
-
Suszarki do ubrań
-
Winiarki
-
Zamrażarki skrzyniowe
-
Zamrażarki szufladkowe
-
Zmywarki 45 cm
-
Zmywarki 60 cm
-
Kostkarki do lodu
Armatura KuchennaAGD wolnostojące -
- MATERACE
- AGD
-
STREFA MAREK
-
Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.
Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:
- wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
- drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
- potrawy regenerowane - min. 75° C;
- potrawy przechowywane - min. 63° C.
Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.
Specyfikacja:
- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.
- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.
- Dokładność potwierdzona certyfikatem.
- Średnica tarczy ok. 5cm.
- Długość całkowita ok. 14cm.
- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.
-
Produkty podobne