- SYPIALNIA
- ŁAZIENKA
- SALON
-
KUCHNIA
- EKSPRESY
- GARNKI
- PATELNIE I WOKI
- NOŻE I AKCESORIA
- AKCESORIA KUCHENNE
- JADALNIA
- CZAJNIKI
- Małe AGD do kuchni
-
Armatura Kuchenna
- Zlewozmywaki
- Zlewozmywaki granitowe
- Zlewozmywaki hybrydowe
- Zlewozmywaki ceramiczne
- Zlewozmywaki stalowe
- Zlewozmywaki kompozytowe
- Zestawy Zlewozmywak z Baterią
- Zestawy Zlewozmywak z Baterią i Dozownikiem
- Zestawy Zlewozmywak z Dozownikiem
- Baterie Kuchenne
- Moduły kuchenne
- Dozowniki kuchenne
- Młynki do odpadów
- Sortowniki odpadów
- Akcesoria
- AGD do zabudowy
-
AGD wolnostojące
- Lodówki
- Kuchnie
- Zamrażarki
- Zmywarki
- Zmywarki kompaktowe
- Kuchnie elektryczne
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie gazowo-elektryczne
- Mikrofalówki
- Lodówki Side by Side
- Lodówki z zamrażalnikiem
- Pralki ładowane od góry
- Pralki ładowane od przodu
- Pralko-suszarki
- Suszarki do ubrań
- Winiarki
- Zamrażarki skrzyniowe
- Zamrażarki szufladkowe
- Zmywarki 45 cm
- Zmywarki 60 cm
- Kostkarki do lodu
- MATERACE
- AGD
- STREFA MAREK
- SYPIALNIA
-
ŁAZIENKA
-
SALON
-
KUCHNIA
-
Zlewozmywaki
-
Zlewozmywaki granitowe
-
Zlewozmywaki hybrydowe
-
Zlewozmywaki ceramiczne
-
Zlewozmywaki stalowe
-
Zlewozmywaki kompozytowe
-
Zestawy Zlewozmywak z Baterią
-
Zestawy Zlewozmywak z Baterią i Dozownikiem
-
Zestawy Zlewozmywak z Dozownikiem
-
Baterie Kuchenne
-
Moduły kuchenne
-
Dozowniki kuchenne
-
Młynki do odpadów
-
Sortowniki odpadów
-
Akcesoria
-
Lodówki
-
Kuchnie
-
Zamrażarki
-
Zmywarki
-
Zmywarki kompaktowe
-
Kuchnie elektryczne
-
Kuchnie gazowe
-
Kuchnie gazowo-elektryczne
-
Mikrofalówki
-
Lodówki Side by Side
-
Lodówki z zamrażalnikiem
-
Pralki ładowane od góry
-
Pralki ładowane od przodu
-
Pralko-suszarki
-
Suszarki do ubrań
-
Winiarki
-
Zamrażarki skrzyniowe
-
Zamrażarki szufladkowe
-
Zmywarki 45 cm
-
Zmywarki 60 cm
-
Kostkarki do lodu
Armatura KuchennaAGD wolnostojące -
- MATERACE
- AGD
-
STREFA MAREK
-
wysyłamy kurierem za 0 zł!
Możesz go zwrócić w ciągu 30 dni.
już od 1999 roku.
Brytfanny
Liczba produktów: 3Do potraw, które potrzebują odpowiednio długiego czasu i są szczególnie wymagające warto zastosować specjalne naczynie - brytfannę. Brytfanna składa się z dwóch części. Do tej dolnej wrzucamy posiekane warzywa, wlewamy sos i wkładamy mięso. Górna część to pokrywa, która niekiedy może stanowić również płytsze naczynie nadające się na kuchenkę. Brytfanna może być często wkładana do piekarnika, by lepiej przygotować konkretną potrawę. W brytfance możemy przygotowywać zarówno całe dania, jak i dodatki do nich. Do brytfanny bowiem możemy wrzucić grubo posiekane warzywa, wcześniej krótko podgotowane ziemniaki oraz odpowiednio przyprawione piersi z kurczaka. Następnie brytfankę można umieścić na kuchence lub w piekarniku o odpowiedniej temperaturze. W ten sposób możemy uzyskać gotowe danie dla większej ilości osób, bez użycia innych naczyń.
Brytfankę możemy dopasować do swojego rodzaju kuchenki (indukcyjna, elektryczna, gazowa i inne). Dobra firma może także zagwarantować nam nienagrzewające się uchwyty oraz transgeniczne dno, po którym temperatura rozprowadza się z taką samą szybkością. Zalet przygotowania potraw w brytfannie jest wiele. Nie dość, że oszczędzamy czas i energię przygotowując obiad dla całej rodziny. Jest wszechstronna - powala na gotowanie, pieczenie i duszenie, nie wymaga tez używania dużej ilości tłuszczu. Dania przygotowane w brytfannie są soczyste i kruche, zachowują witaminy i wartości odżywcze. Brytfanna utrzymuje też dość długo ciepło dania.
Brytfanny mogą zostać wykonane ze stali nierdzewnej, porcelany, żeliwa lub grubego szkła. Każda z nich jest odpowiednio wytrzymała. Każda z nich ma też swoje wady i zalety. Brytfanna ceramiczna dobrze zapobiega przywieraniu potraw do naczynia. Dzięki temu nie ma potrzeby wykorzystywania dużych ilości tłuszczu w czasie pieczenia. Ceramiczny materiał jest ekologiczny, ponieważ pod wpływem ciepła nie wydziela żadnych związków chemicznych. Jest zatem bezpieczny zarówno dla człowieka, jak i dla środowiska. Brytfanny ceramiczne będą odpowiednim wyborem dla alergików, mogą jednak ulec pęknięciu lub rozbiciu. Brytfanna ze stali nierdzewnej jest wytrzymała i bezpieczna w kontakcie z żywnością. Jest odporna na działanie kwasów zawartych w przygotowanych potrawach i łatwa w czyszczeniu. Ma jednak mniej atrakcyjny wygląd i należy używać do nich odpowiednich przyborów kuchennych. Brytfanna szklana, czyli żaroodporna nie wchodzi w reakcje chemiczne z przygotowywaną żywnością. Jest odporna na wysokie i niskie temperatury, nie chłonie zapachów i nie odbarwia się. Jest też antyalergiczna i antybakteryjna. Może jednak się wyszczerbiać i jest dość ciężka. Brytfanna żeliwna będzie inwestycją na długie lata. Żeliwo równomiernie rozprowadzają i bardzo długo utrzymują ciepło. Dzięki temu potrawy są dobrze usmażone, zapieczone lub podduszone. Jest jednak ciężka i niekomfortowa w noszeniu.
Nowoczesną brytfanną będzie z pewnością ta wykonana z silikonu. Silikon zdobył taką popularność, że z pewnością chociaż jedna rzecz w naszej kuchni jest wykonana właśnie z tego materiału. Taka brytfanna silikonowa będzie odporna na wysokie i niskie temperatury, nie wydziela szkodliwych substancji, jest także lekka i wygodna w noszeniu, jednak będzie podatna na odkształcenia. Jaka brytfanna najlepiej sprawdzi się w kuchni? Każda z nich ma swoje wady i zalety. Pomyślmy o tym, co będziemy najczęściej w niej przyrządzać, przyjrzyjmy się wszystkim plusom i minusom i wybierzmy tę odpowiednią dla siebie brytfannę.